Početna Prijedorski region Igralište u Lamovitoj obradovalo najmlađe

Igralište u Lamovitoj obradovalo najmlađe

Novo igralište koje se nalazi u dvorištu područnog odjeljenja Osnovne škole ”Vuk Karadžić” u selu Srednja Lamovita obradovalo je mališane. Tu će od sad, kako kažu, provoditi slobodno vrijeme. Pomenuto igralište izgradili su Grad Prijedor i preduzeće “Komunalne usluge”. Predstavnici škole zahvalni su im na tome.

”Ovo igralište je veoma značajno za područno odjeljenje u Srednjoj Lamovitoj, jer do sada ovdje nije bilo nijedno igralište prilagođeno dječijem uzrastu. Mi se zahvaljujemo gradu i „Komunalnim uslugama“ na izviđenju radova u vezi ovog igrališta”, rekao je Boban Berić, direktor OŠ ”Vuk Karadžić” Omarska.

Akcija ”Za srećno djetinjstvo” realizuje se skoro dvije godine, a od tada je otvoreno ukupno 29 igrališta.

”Izgradnju prva dva igrališta finansirao je grad Prijedor, a nakon toga zajedničkim radom i trudom naših „Komunalnih usluga“ i ostalih značajnih privrednika koji su bili sponzori u izgradnji ovih igrališta grad Prijedor je uspio da obezbjedi skoro 30 igrališta za naše sugrađane. Ne samo u školama i u područnim odjeljenjima nego širom mjesnih zajednica na području Prijedora”, navela je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Nastavu u područnom odjeljenju u Srednjoj Lamovitoj trenutno pohađa 23 učenika.

V.N.