Početna Politika Igor Dodik zaprijetio tužbom Nebojši Vukanoviću, ovaj ga ismijavao

Igor Dodik zaprijetio tužbom Nebojši Vukanoviću, ovaj ga ismijavao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Dodik, sin predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, je preko svog advokata Miloša Stefanovića poslao pismo zastupniku SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojši Vukanoviću.

Faksimil pisma koje je Vukanoviću uputio advokat Igora Dodika, sina Milorada Dodika


Faksimil pisma koje je Vukanoviću uputio advokat Igora Dodika, sina Milorada Dodika Foto: Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiglo mi je novo pismo

– Pored nove pravosnažne presude Okružnog suda u Trebinju kojom Iliji Tamindžiji na ime sanacije napaćene duše, duševnih patnji i bolova moram da isplatim nešto manje od 2.000 maraka po trećoj tužbi koju je podnio protiv mene u posljednje dvije godine, stiglo mi je novo pismo i prijetnja Tužbom za klevetu od Igora Dodika, konsultanta u kompaniji „Prointer“ i sina člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika – naveo je Vukanović.

Pojasnio je da Igor negoduje zbog teksta „Prestolonasljednik“ koji je Vukanović nedavno napisao jer je Igor bio član zvanične delegacije člana Predsjedništva BiH u posjeti Hercegovini.

– Kao i prošli put, Igor je pisao pismo preko posrednika, Advokatske kancelarije Stefanović iz Bijeljine. Zanimljivo da je advokat i (su)vlasnik ove Advokatske kancelarije Miloš Stevanović pravni zastupnik Igora Dodika, a istovremeno politički direktor i visoki funkcioner „opozicionog“ Demokratskog narodnog saveza. U Zemlji čuda sve je moguće! Pročitajte sitno pismo Igora Dodika pisano iz oštrog pera advokata Miloša Stevanovića, koji je i ranije pisao slična pisma u ime Igora i „Prointera“ prije nego su podnijeli tužbu protiv mene – napisao je Vukanović uz priložene fotografije pisma.