Početna Vijesti Igmanu i Pretisu višemilionski posao u SAD

Igmanu i Pretisu višemilionski posao u SAD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić predvodi delegaciju kompanija na najvećem svjetskom sajmu namjenske industrije “Shot Show 2020”, koji se održava u Las Vegasu.

Osim privatnih firmi iz Federacije BiH na sajmu učestvuju i kompanije u većinskom vlasništvu Vlade FBiH, a to su Unis Ginex iz Goražda, Igman Konjic i Pretis Vogošća.

Radi se o sajmu na kojem je svoje oružje, municiju i vojnu opremu predstavilo više od 2.500 hiljade izlagača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade je pojašnjeno da su održani brojni sastanci s delegacijama drugih zemalja i razgovaralo se o potencijalnim zajedničkim projektima.

Džindić je  otkrio da su Pretis i Igman dogovorili višemilionski posao s jednom američkom kompanijom.

– Ugovor bi trebao biti finaliziran u narednim danima. Riječ je o ugovoru vrijednom stotine miliona dolara. To je rezultat zajedničkog nastupa ove dvije kompanije i ovo je itekako dobar posao – rekao je Džindić.

Prema njegovim riječima, na sajmu su veliko interesovanje izazvali upravo Igman, Pretis i Ginex. Oni su predstavili prepoznatljive proizvode, od municije i projektila dugog dometa do kapisli.

– Naš sajamski paviljon je itekako je posjećen. Mogu slobodno reći da su Amerikanci zainteresovani za oružje iz Federacije – rekao je Džindić

ASHA prodaja vozila