Početna Prijedorski region Iduće sedmice besplatno učlanjenje za učenike

Iduće sedmice besplatno učlanjenje za učenike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorski osnovci i srednjoškolci od 27. do 31. januara, mogu besplatno da postanu članovi Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“. Na ovaj način prijedorska biblioteka obilježava praznik posvećen Svetom Savi, prosvjetitelju i zaštitniku školstva.

– Ovo je naša tradicionalna aktivnost u nedjelji svetosavlja. Već smo uputili dopise direktorima škola i očekujemo da će učenici iskoristiti ovu mogućnost. U maju mjesecu imamo besplatno učlanjenje za građanstvo, povodom Dana biblioteke i naše krsne slave Svetog Ćirila i Metodija – rekla je Mara Ećim, direktor biblioteke.

Inače, pravo na besplatno učlanjenje u biblioteku tokom godine imaju i nezaposlena lica, ratni vojni invalidi i invalidi rada, članovi najuže porodice poginulih i nestalih boraca, lica sa posebnim potrebama, slijepa i slabovidna lica, dobrovoljni davaoci krvi, predškolci i prvačići, radnici iz kulture i novinari, bibliotekari, te lica koja biblioteci daruju određeni broj knjiga. Cijena članarine za zaposlene i vanredne studente iznosi 15 KM, 10 KM za redovne studente, pet KM za penzionere, srednjoškolce i osnovce od šestog do devetog razreda, te dvije KM za osnovce od drugog do petog razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine prijedorska biblioteka počela je sa elektronskim pozajmljivanjem knjiga, imala je 1.635 članova, a čitaoci su na raspolaganju imali 66.000 bibliotečkih jedinica.

Kozarski

ASHA prodaja vozila