Početna Sponzorisani artikal Iako su u 100% izolaciji, korisnicima doma Villa Adriana iz Bihaća ne...

Iako su u 100% izolaciji, korisnicima doma Villa Adriana iz Bihaća ne manjka aktivnosti niti luksuza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ  je o vrhunskom domu za prihvat starijih osoba i brigu o njima, a o svemu potvrđuje činjenica da je kapacitet popunjen do kraja, a novi članovi moraju na listu čekanja.

Direktorica  Ines Kurtagić za naš portal kaže kako se širom Balkana prate događaji u ovome domu te kako svakodnevno dobijaju brojne pozitivne kritike, što je vidljivo i po javim komentarima.

Na Facebook stranici Villa Adriana, većina aktivnosti se prenosi LIVE što dodatno plijeni pažnju korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briga je ovdje otišla korak dalje, dom je trenutno u karanteni 24h. Niko ne ulazi, niti izlazi, a namirnice i ostala nabavka stiže iz vanjskih izvora i prelazi u izolaciju od 48h prije dodira sa bilo kojim licem ove ustanove. Sve se tako odvija 40 dana.

Već na samom početku pandemije, cijeli kolektiv, prihvatilo je veliku odgovornost prema roditeljima koje su njihova djeca ostavila na povjerenje i čuvanje, te su odlučili da je jedini ispravni način da ostanu s njima u domu.

15 radnika, među njima i uprava i medicinsko osoblje, se u potpunosti odreklo svog privatnog života, ostavilo svoje porodice… To je učinio i vlasnik koji živi u Austriji, porijeklom iz BiH. On je s nama ušao u karantin kako bi nam bilo lakše i kako bismo se osjećali sigurnije kažu u ovoj ustanovi za Prijedor24.com.

Kako bi dani i vrijeme prolazili brže organizuju se brojne aktivnosti , od izbora za Miss, Olimpijade, Eurovizije i sl. a prenose se uživo putem Facebooka.

Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila