Početna Prijedorski region “I dalje se prikupljaju saznanja” Načelnik Policijske uprave Prijedor o istrazi ubistva...

“I dalje se prikupljaju saznanja” Načelnik Policijske uprave Prijedor o istrazi ubistva Radenka Bašića

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao da je da će cijela godina ostati u znaku ubistva načelnika sektora krim-policije na putu ka poslu 21. marta Radenka Bašića i da je predmet u ovom slučaju i dalje u radu.

I dalje se prikupljaju saznanja i dostavljaju nadležnim tužilaštvima – naveo je Vujanović na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je istakao da je ova uprava u prošlom mjesecu uspješno obezbijedila javne skupove učenika završnih razreda u saradnji sa školama, te da nije bilo događaja koji bi uznemirili javnost ili izazvali posebnu pažnju javnosti.

U maju su počinjena 52 krivična djela, što je za 16 krivičnih djela ili 23 odsto manje u odnosu na maj prošle godine, ukupna rasvijetljenost je 90,7 odsto, a po nepoznatom počiniocu 66 odsto.

Iz oblasti zloupotrebe droge u maju su zabilježena četiri krivična djela i 23 prekršaja, iz oblasti javnog reda i mira 32 prekršaja, a iz oblasti bezbjednosti saobraćaja 83 saobraćajne nezgode, gdje je u jednoj poginuo vozač prilikom prevrtanja traktora u Novom Gradu.

On je ocijenio da stanje bezbjednosti u vezi sa javnim skupovima u Prijedoru koji su bili najavljeni za 31. maj nije narušeno i da nije bilo incidentnih situacija.

Vujanović je rekao da je specifično bilo to što je na taj dan bilo prijavljeno više skupova na određenom mjestu i prostoru u isto vrijeme, te da su organizatorima tih skupova upućena rješenja kojima se određuje vrijeme i mjesto.

On je dodao da se za te javne skupove, prema najavama organizatora, procjena očekivanog broja učesnika kretala od 500 do 2.000 ljudi, a da se jako malo ljudi pojavilo na nekim skupovima.

– Mi smo preduzeli mjere iz svoje nadležnosti – naveo je Vujanović i dodao da je Policijska uprava Prijedor vlastitim kapacitetima obezbijedila ove skupove, koje niko nije zabranio jer je javno okupljanje Ustavom zagarantovano pravo.