Početna Vijesti “HVALJEN ISUS I MARIJA” Nebojša Vukanović poslanicima u NSRS održao istorijski čas

“HVALJEN ISUS I MARIJA” Nebojša Vukanović poslanicima u NSRS održao istorijski čas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvaljen Isus i Marija, hvaljen Čolić i Kolinda, poručio je poslanik Nebojša Vukanović u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje je u toku posebna sjednica na kojoj će parlamentarci odlučiti da li će podržati izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj bi spor sa Hrvatskom oko izgradnje Pelješkog mosta bio štetan po vitalni interes Srpske.

Vukanović je prvo održao istorijski čas u kojem se dotakao cara Dušana, kralja Aleksandra, katoličenja srpskog stanovništva, te nastanka granice između BiH i Hrvatske, nakon čega se vratio na predmet rasprave navodeći kako ne zna zašto Republika Srpska treba biti zastupnih hrvatskih interesa.

– Da li su Hrvati ijednom bili na srpskoj strani – upitao je Vukanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da ima mnogo rodbine u Dubrovniku, koji su rođeni tamo, a koji su nedavno napadnuti od strane navijača Torcide samo zato što su Srbi. Vukanović je upitao šta je pozadina današnje sjednice NSRS, odnosno da li iza Dodikovog poteza oko Pelješkog mosta stoji novac ili nešto drugo.

– Je li mi trebamo da štitimo interes tim Hrvatima koji ne žele da priznaju pismo ćirilicu i konstitutivnost srpskog naroda. Da li je Dodik ovo pitanje dogovorio sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem na zajedničkom sastanku prije par dana – naglasio je Vukanović.

On je pozvao poslanike da odbace Dodikovu izjavu, tvrdeći kako to nije u interesu Srpske, već naprotiv, ide na njenu štetu.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila