Početna Sport Huntersi proslavili 13-i rođendan

Huntersi proslavili 13-i rođendan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz fotografisanje svojih 120 članova, druženje, torte i sokove u SD Mladost Huntersi su proslavili još jedan, 13-i rođendan. Sve selekcije, od školice, cipiripi, predpionira, pionira do kadeta/seniora su se okupile na jednom mjestu. Uz njih su stali i njihovi treneri i drugi stručni članovi kluba. Prisutan je bio i veliki broj roditelja.

– Ponosni smo na naše članove i na činjenicu da smo jedan od najmasovnijih sportskih kolektiva u našem gradu, a sa preko 120 članova sigurno najmasovniji klub dvoranskih kolektivnih sportova. Imamo korektnu saradnju sa gradskim vlastima, zahvalni smo i našim sponzorima/prijateljima, a najviše roditeljima naših Huntersa koji su i najveća podrška u radu. – istakao diplomirani trener Siniša Šolaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ove sezone ponovo su se uključili u seniorsko takmičenje, tj. 2.ligu RS. Ekipu čini kadetska selekcija, koja je u prethodnoj sezoni bila viceprvak Republike Srpske, uz jednog nešto starijeg igrača. Bez obzira što su najmlađa ekipa lige sa prosjekom nešto preko 16 godina, bilježe dobre rezultate i trenutno zauzimaju 3.mjesto na tabeli i plasirali su se u 4.kolo kupa.

U ovom kolektivu mnogo rade i popularizaciji sporta, naravno u prvom redu košarke. Ostvareni su i brojni kontakti sa klubovima iz zemlje i inostranstva, organizuju se turniri i putuje na brojne u zemlji i inostranstvu.
Iako glavni cilj u radu sa mladima nije timski rezultat i titule, već pravilan razvoj igrača, uz poštovanje bioloških i stručnih postulata, nizali su se i ovi uspjesi za poštovanje. Istaći ćemo samo one iz “novijeg perioda”, najveće u košarci Prijedora za mlađe kategorije.


U sezoni 2017/18 pioniri (2003/04) su zauzeli 3.mjesto u Ligi mladih RS kao i isto potvrdili u Ligi mladih BiH. U sezoni 2018/19 “lista” rezultata je još impresivnija, pa je selekcija kadeta (2002/03) osvojila: 2. mjesto Liga mladih RS, polufinale Lige mladih BiH, 4x 1.mjesto na međunarodnim turnirima (Koz. Dubica, Prijedor, Bečej, Sopron)… i sve to uz poraze samo od 2 ekipe (Igokea, Spars). Na individualnom planu ljestvica je takođe podignuta visoko, prijedorčani su u tekućoj godini bili članovi brojnih reprezentacija: Stolić Darijo trener U14 reprezentacija RS, Šorak Siniša U17 reprezentacija RS, Radinović Stefan i Smiljanić Aleksandar U16 reprezentacija BiH, Egić Kosta U14 reprezentacija RS, Kuruzović Nikolina WU14 reprezentacija BiH, Marčeta Luka U13 reprezentacija RS.

U tekućoj sezoni, pored seniorske lige, u takmičenju uspješno nastupaju i u Ligi mladih bez poraza sa kadetima (8 pobjeda) i pionirima (10 pobjeda), te predpionirima koji su zabilježili 5 pobjeda i 1 poraz.

ASHA prodaja vozila