Početna Vijesti Humanost na djelu: Poplavljenima besplatno peru tepihe

Humanost na djelu: Poplavljenima besplatno peru tepihe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesvakidašnja akcija dolazi nam ovih dana iz Viteza. Naime, nakon nekoliko poplava u ovoj godini firma “Royal clean” odlučila je besplatno očistiti tepihe stanovnicima nekoliko poplavama pogođenih naselja na području općina Vitez i Busovača.

Odgovorno poslovanje

Vlasnik preduzeća Adis Mangić kaže kako je ovo mali doprinos i pokušaj društveno odgovornog poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon nekoliko poplava htjeli smo pomoći, dati svoj doprinos, pogotovo ljudima kojima su kuće ovih dana opet poplavljene. Tako smo došli na ideju da im besplatno operemo tepihe. Ne samo da ćemo ih oprati nego ćemo i otići po njih te ih vratiti na adresu upakirane i mirisne – rekao je Mangić.

Akcija je, kaže, krenula jučer i trajat će sljedećih 10-tak dana, a njome će biti pokriven veliki broj naselja na području dvije općine. Odaziv dobar

– Akcijom ćemo pokriti pet ili šest naselja na području općine Vitez, te dva ili tri naselja na području općine Busovača. Ljudi već zovu, prikupljamo podatke i uskoro ćemo krenuti po tepihe – kazao je Mangić.

Valja naglasiti i da ovo nije jedina slična akcija ovog društveno odgovornog preduzeća, s obzirom na to da su prošle godine pokrenuli sličnu za stare i nemoćne.

ASHA prodaja vozila