Početna Region HRVATSKA UVODI NOVE MJERE Od danas na snazi nekoliko zabrana

HRVATSKA UVODI NOVE MJERE Od danas na snazi nekoliko zabrana

U Hrvatskoj su danas stupile na snagu nove epidemijske mjere zbog porasta broja zaraženih, čiji je uzrok omikron varijanta virusa korona.

Biće zabranjena javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba (do sada 100), a okupljanja kojim prisustvuju lica sa kovid potvrdama i koja se organizuju uz saglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja sa više od 25 osoba (do sada 50), a ona uz kovid potvrde ograničavaju se na 100 prisutnih. Neće biti promjena u radu ugostiteljskih objekata, ali će kontrola biti poboljšana, prenose hrvatski mediji.

Od danas će biti ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 odsto tribine, a na otvorenom do 40 odsto tribine.

Upotreba maski biće obavezna, bez obzira na posjedovanje kovid potvrda na vjerskim i umjetničkim programima, te u bioskopima i na izložbama, kao i sjednicama predstavničkih tijela. Takođe se uvodi obaveza poslodavaca da organizuju rad od kuće kad god je moguće.