Hrvatski autoklub (HAK) objavio je zabrinjavajuće snimke nadzornih kamera kod tunela Sveti Rok, u Hrvatskoj, na kojima možemo primijetiti da se, osim bjeline snijega, gotovo ništa ne vidi.

Autoput A1 u Hrvatskoj potpuno je zatrpan snijegom, iz tog razloga obustavljen je i promet saobraćaja u oba pravca.

Ovim povodom, oglasila se i Civilna zaštita ove države, koja je obavijestila da je u dječem vrtiću u Obrovcu otvoren prihvatni centar za sve putnike koji su zapeli na cestama između Dalmacije i unutrašnjosti.

“Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima savjetujemo da se ne kreće na put na navedenoj relaciji.

U toku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje! Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru. Prometna policija će povremeno isključivati vozila na pojedinim dijelovima na autocesti A1, ovisno o priljevu vozila”, saopšteno je iz HAK-a.

“U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike koji nismu mogli nastaviti svoje putovanje, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu”, saopštili su u nedjelju iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH, budući da je je trenutno, zbog nevremena, zaustavljen promet između Dalmacije i unutrašnjosti.

Pored toga, Civilna zaštita MUP – RH obavijestila je sve putnike koji se kreću ovom cestom da je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane).