Početna Region Hrvatska: Putnica izudarala vozača autobusa

Hrvatska: Putnica izudarala vozača autobusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska policija u četvrtak u 18:22 dobila je dojavu da je ženska osoba, ničim izazvana, napala vozača javnog prijevoznika Prometa, piše Dalmacija danas.

– Vozač je 1987. godište. Žena ga je iz čista mira počela vrijeđati i udarila ga je. Policija zna identitet ženske osobe koja 1967. godište – kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Napadačica je odvedena na pregled kod liječnika. O procjeni liječnika ovisit će daljnje eventualno postupanje. Policija ima informaciju da vozač nije ozlijeđen u ovom napadu, te je nakon obavljenog očevida nastavio vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve se dogodilo u Velebitskoj ulici u Splitu, u blizini kafića Providenca. Vozio sam autobus liniju br. 9, a žena je ušla na stanici na Sućidru. Odjednom je počela vikati da sam joj ukrao novčanik. Odmah je počela udarati po ticketingu, ali od stakla nije mogla doći do mene. Rekao sam joj da prođe naprijed ili da izađe vani. Kako je prošla iza mene, otvorila je vrata kabine i udarila me dvaput šakom u glavu ispod oka. Naravno, nisam joj uzvratio.

Zaustavio sam autobus nasred ceste i otvorio sva vrata. Ona je tada izašla, no ljudi su “skočili”. Policija je došla jako brzo, kroz nekoliko minuta te su uhvatili ženu koja me napala – kazao je vozač.

Ovo je već drugi napad koji je ovaj vozač doživio u posljednje vrijeme. Podsjetimo, novim izmjenama Kaznenog zakona, od 1. siječnja se napad na vozače autobusa javnog gradskog prometa tretirao kao napad na službenu osobu.

ASHA prodaja vozila