Početna Region Hrvatska: Pedofil mamio i zlostavljao djevojčice

Hrvatska: Pedofil mamio i zlostavljao djevojčice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog osam krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta zadovoljenjem pohote pred djetetom mlađim od 15 godina, na splitskom Općinskom sudu je osuđen 55-godišnji I. M., otac troje djece rodom iz Ljubuškog.

Bludnik koji je napastvovao djevojčice iz komšiluka osuđen je na ukupno godinu i deset mjeseci zatvora, s tim da će, po pravomoćnosti presude, 10 mjeseci odležati iza rešetaka, dok preostalih godinu neće, ako u roku od tri godine ne počini neko novo krivično djelo, prenose hrvatski mediji.

Tereti se da je u Kaštelima od mart 2011. do novembra 2012. godine u više navrata prilazio dvjema djevojčicama iz komšiluka u dobi od 11 i 12 godina te se pred njima samozadovoljavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto je radio i pred 13-godišnjakinjom iz iste ulice, zatim 11-godišnjakinjom, koju je pitao hoće li ga dotaknuti dok se samozadovoljava. Isto je ponovio i pred osmogodišnjom djevojčicom.

55-godišnjak je u istom razdoblju prilazio još jednoj osmogodišnjoj djevojčici i pristupao joj na isti način.

Osim tih šest djevojčica, na taj je način zlostavljao i dvije šestogodišnjakinje iz iste ulice, od kojih je jednoj ponekad nudio i slatkiše ako ga dodirne po spolovilu, dok je drugoj dirao kosu dok se samozadovoljavao.

Za svako od ovih krivičnih djela dobio je po pola godine zatvora, što je potom objedinjeno u jedinstvenu kaznu od godine i 10 mjeseci.