Početna BiH HRABRA MEDICINSKA SESTRA: Slomila nogu spašavajući dijete iz provalije na Banj Brdu

HRABRA MEDICINSKA SESTRA: Slomila nogu spašavajući dijete iz provalije na Banj Brdu

Medicinska sestra T.C., Doma zdravlja Banjaluka zadobila je prelom potkoljenice kada je intervenisala prilikom silaska niz strminu i pala dok je na nepristupačnom terenu na Banj brdu sa kolegama pružala pomoć teško povrijeđenom maloljetnom biciklisti.

Incident se desio u nedjelju, a trinaestogodišnjak A.D. je povrijeđen kada je sletio biciklom u provaliju na putu prema izletištu u Banjaluci. Dječak je zadobio prelom ruke i zadržan je bolnici a njegovo stanje je stabilno kao i stanje povrijeđene medicinske sestre koja je povrijeđena pri njegovom spasavanju.

– Intervencija Službe hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja u Banjaluci je uslijedila, nakon telefonskog poziva N.D. u neđelju u 18.37 časova, koji je naveo da mu je sin pao sa bicikla na Banj brdu i da je sav polomljen – rekli su za „Nezavsine novine“ iz Doma zdravlja.

Kako dodaju, intervenciji su prisustvovali doktor, dva medicinska tehničara i vozač Službe hitne medicinske pomoći.

– Pripadnike Vatrogasne brigade Banjaluka i policiju pozvao je dispečer naše Službe. Na Banj brdo je prvo stigla ekipa Službe hitne medicinske pomoći. Nakon deset minuta stigli su vatrogasci, te potom i policija – navode iz ove zdravstvene ustanove.

Kako ističu, nakon dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći na mjesto nesreće i lociranja povrijeđenog pacijenta, medicinska sestra T.C., je prilikom silaska niz strminu, na nepristupačnom terenu, pala i pri tom se povrijedila.

T.C. je odmah pregledala i zbrinula doktorica Službe.

– Do povrijeđenog su zajedno stigli medicinski tehničar i dva vatrogasca, a zatim i doktor. Povrijeđeni je pregledan i zbrinut na mjestu gdje je nađen. Za vrijeme pregleda i zbrinjavanja vozač naše Službe se spustio sa lopatastim nosilima na kojima je isti i izvučen. Povrijeđenog đečaka su nosili medicinski tehničar, vozač i dva vatrogasca – navode iz Doma zdravlja.

Buka