Početna Biznis „HPK Draksenić“ prodajom repromaterijala plaća svoje dugove?

„HPK Draksenić“ prodajom repromaterijala plaća svoje dugove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici „Hemijske prerade kukuruza (HPK)“ Draksenić tvrde da uprava prodaje repromaterijal iz preduzeća, kako bi platili dugove, dok direktor fabrike Jovica Šuman tvrdi da radnici lažu i ruše ugled preduzeća.

Jedan od radnika u HPK Draksenić, koji nije htio da otkrije ime rekao je za portal CAPITAL kako je uprava počela sa prodajom repromaterijala, te da su već prodali mazut i aktivni ugalj.

Predsjednik sindikata ovog preduzeća Miroslav Zgodić, potvrdio je da je Uprava počela sa prodajom repromaterijala, ali da radnicima niko ništa ne govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prodali su mazut, za dalje ne znam. Vidjeli smo da su krenuli sa prodajom, ali ništa detaljnije ne znamo. Niko nam ništa ne govori. Sve je čudno i klimavo. Niko više nema volje da se bavi ovim preduzećem. Mi samo vidimo viljuškare kako dolaze i odnose robu za te neke dužnike“, rekao je Zgodić.

Direktor „HPK Draksenić“ Jovica Šuman tvrdi da radnici lažu, te da su sve to dezinformacije kojima se želi urušiti ugled ovog preduzeća.

„To je sve laž. Ja ne znam kako neko može tako da tvrdi. Neko želi da ovo preduzeće ne radi. Samo negativne stvari iznose, neistinite informacije. Na ovaj način odbijamo sve investitore, kada se iznosi loša slika“, kazao je za portal CAPITAL Jovica Šuman.

Šuman je za loše stanje u HPK Draksenić krivio i medije, pitajući novinara CAPITAL–a kako može „štetne informacije“ da iznosi o ovom preduzeću dok se on trudi da firma opstane na tržištu.

Podsjećamo, već godinu dana postoje problemi u „HPK Draksenić“, od kašnjenja plata, prestanka proizvodnje, smjene direktora, pokušaja privatizacije…o čemu je naš portal pisao i u tekstu „Radnicima „HPK Draksenić“ tri mjeseca kasni plata“.

Osim toga, ovo preduzeće, već tri godine negativno posluje, te bilježi samo gubitke. Tako je 2017. godine, po finansijskim izvještajima „HPK Drakssenić” završio sa minusom od preko pola miliona KM, dok je 2018. godinu taj minus iznosio čak četiri miliona maraka.

capital.ba

ASHA prodaja vozila