Početna BiH Hotelijeri iz Srpske traže da se ukine ograničenje broja gostiju

Hotelijeri iz Srpske traže da se ukine ograničenje broja gostiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privredna komora RS uputila je Institutu za javno zdravstvo RS Inicijativu za preciznije definisanje Zaključka o izmjenama i dopunama Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane korona virusom (kovid–19) u Srpskoj.

Kako kažu u ovoj komori, Zaključkom je propisano da se, s ciljem prevencije širenja korona virusa i kovid–19 bolesti na teritoriji RS i zaštite i spasavanje stanovništva, do 3. avgusta 2020. godine zabrane sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

– Neprihvatljivo je da se u hotelima i restoranima koji raspolažu značajnim vanjskim i fizički odvojenim unutrašnjim prostorima ograničava broj prisutnih gostiju na 50, te da se isto smatra javnim okupljanjem, s obzirom na to da ovakvi kapaciteti zbog svoje veličine mogu da prime neuporedivo veći broj gostiju od broja regulisanog Zaključkom, a sve uz doslovno pridržavanje svih ostalih propisanih mjera – fizička distanca između gostiju, nošenje maski i slično. Predlažemo da se sigurnost gostiju obezbijedi propisivanjem broja prisutnih prema kvadraturi prostora. Na ovaj način predlažemo da se i u velikim dvoranama ili salama koje imaju uslove za to, omogući održavanje privrednih sastanaka, seminara, konferencija i slično – saopštili su iz Privredne komore RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upućivanje ove inicijative jedan je od zaključaka sastanka predstavnika hotela i pružaoca usluga smještaja i posluživanja hrane i pića u Republici Srpskoj, koji je održan prošle sedmice u Privrednoj komori RS.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila