OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotel “Monument” je poslovao u sklopu preduzeća “Župa komerc” iz Laktaša, koje je prije nešto više od dvije godine otišlo u stečaj.

Stečajna upravnica Dosta Baraković potvrdila je za “Glas Srpske” da je licitacija, koja je održana prije mjesec, bila uspješna.

“Monument je kupila firma “C&M Trade” iz Bijeljine. Oni su bili hipotekarni povjerioci jer su ranije otkupili potraživanja kompanije “Heta”. Ovih dana očekujemo potpisivanje notarskog ugovora, a potom slijedi i preuzimanje“, kazala je Barakovićeva, podsjetivši da je procijenjena vrijednost hotela bila nešto više od šest miliona maraka, te da je na licitaciji ponuđen za 50 odsto nižu cijenu.

Vlasnik firme “C&M Trade” Saša Kovačević rekao je da se već nekoliko godina bave nekretninama, te da su oni jedini dostavili ponudu za hotel “Monument”, s obzirom na to da su bili razlučni povjerioci.

“Jedan od uslova je bio da se nastavimo baviti tom branšom i da zaposlimo petnaestak radnika, što ćemo i učiniti. Hotel je u dosta dobrom stanju, svakako su potrebna ulaganja, ali vjerujem da ćemo ga veoma brzo staviti u funkciju. Završavamo još neke administrativne poslove kako bismo mogli da otvorimo“, rekao je Kovačević za “Glas”, naglasivši da će, ukoliko sve bude teklo po planu, za mjesec dana otvoriti hotel.

Govoreći o planovima, Kovačević je istakao da imaju i ponudu za saradnju sa Banjom “Mlječanica”.

U Nacionalnom parku “Kozara” kažu da je suvišno i komentarisati koliko će značiti otvaranje hotela “Monument”.

“Smještajni kapaciteti su sada veoma skromni i ono što imamo vrijeme je pregazilo. Svake godine nas pitaju iz sportskih i turističkih organizacija za smještaj većeg broja ljudi, što nismo mogli ispuniti. Osim toga, otvaranje “Monumenta” nudi mogućnost organizacije kongresa, te razvoj velnes i spa turizma“, rekao je direktor NP “Kozara” Božidar Nikoletić.

Istakao je da šansu vide i u razvoju zdravstvenog turizma, s obzirom na to da su u procesu dobijanja zelenog sertifikata i dobijanja statusa vazdušne banje.

 

Glas Srpske