Početna Prijedorski region HOTEL „MONUMENT“ KUPLJEN ZA 3,1 MILION MARAKA

HOTEL „MONUMENT“ KUPLJEN ZA 3,1 MILION MARAKA

Hotel „Monument“ na Mrakovici kupila je firma „C&M trade“ iz Bijeljine, koja je na licitaciji ponudila 3,1 milion maraka, a koja je ranijim otkupljivanjem potraživanja kompanije  „Heta“, bila hipotekarni povjerilac.

“Imamo dva pravca, ove sedmice ćemo odlučiti,  Da se ide u neka manja ulaganja i vrlo brzo stavi hotel u funkciju ili da idemo sa većim ulaganjima i da se to uradi kroz nekoliko mjeseci. To bi podrazumijevalo izgradnju zatvorenog bazena, osvježenje velnes, spa centra  i teretana.  A  ostalo je u dosta dobrom stanju”, kaže vlasnik firme Saša Kovačević

Prema riječima zaposlenih u Nacionalnom parku “Kozara”, rad hotela “Monumnet” puno će značiti za proširivanje smještajnih kapaciteta i turističke ponude. Brojne sportske i druge delegacije otkazivale su dolazak na Mrakovicu jer za višednevni boravak nisu imali smještaj. U Nacionalnom parku su uvjereni da će se to promijeniti puštanjem hotela u rad.

“Naravno da će to puno značiti za Nacionalni park. Naši smještajni kapaciteti su veoma mali i to nam stvara velike probleme u privlačenju i zadržavanju turista”, ističe Božidar Nikoletić, direktor Nacionalnog parka.

Smještajni kapaciteti su uvijek među najznačajnijim preduslovima za privlačenje i zadržavanje turista. U Ministarstvu trgovine i turizma RS ističu da je krajnje vrijeme da se na Mrakovici učini nešto više, jer bez smještajnih kapaciteta nemoguće je privući i na višednevnom boravku zadržati turiste.

“Otvaranje hotela na Mrakovici sigurno predstavlja jedan značajan preduslov za razvoj bilo kakvog oblika turizma u Nacionalnom  parku “Kozara” i od presudnog je značaja prije svega jer imamo situaciju da turisti dolaze i možda bi proveli nekoliko dana na Mrakovici, ali zaista smo ograničeni sa smještajnim kapacitetima”, naglašava Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma.

U firmi koja je kupila “Monument” ističu da će u početnoj fazi biti zaposleno dvadesetak radnika i da će se taj broj povećavati  sa proširivanjem hotelskih sadržaja. U Ministarstvu trgovine i turizma kažu da će se u narednom periodu sa republičkog nivoa više pažnje posvetiti povećanju smještajnih kapaciteta i proširivanju turističke ponude Kozare i Potkozarja.

kozarski.com