Početna Magazin Hoće li ljetne vrućine zaustaviti virus korona?

Hoće li ljetne vrućine zaustaviti virus korona?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetna vrućina vjerovatno neće zaustaviti širenje zaraze virusom korona, saopšteno je iz Evropskog centra za kontrolu i sprečavanje zaraza.

 

U saopštenju se navodi da se predviđa da će svaka zemlja u Evropi ostati bez mjesta na odjeljenjima intenzivne njege do sredine aprila, ukoliko ne reaguje brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar se poziva na istraživanje u kojem se nagovještava da virus ne postaje manje opasan u toplim i vlažnim vremenskim uslovima, čime su umanjene nade da će sjevernoj hemisferi stići olakšanje kada nastupi ljeto.

 

– Do danas nema dokaza da će “SARS-KoV-2” biti sezonski virus na sjevernoj hemisferi, kao ni drugi virusi iz porodice korona virusa – ističe se u izvještaju.

 

U prilog izvještaju idu i podaci da je virus uspio da održi visok nivo reprodukcije u tropskim predjelima u kojima je velika vlažnost vazduha, kao što su kineska oblast Guansi i Singapur.

 

– To naglašava značaj sprovođenja mjera kao što je izolovanje zaraženih, poštovanje rastojanja na poslu i zatvaranje škola – dodaje se u izvještaju.

ASHA prodaja vozila