Početna Humanost Hitna transplantacija bubrega neophodna za spas Saudine Behremović iz Sanskog Mosta

Hitna transplantacija bubrega neophodna za spas Saudine Behremović iz Sanskog Mosta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se u Francuskoj uradio operativni zahvat neophodno je prikupiti 60 hiljada eura. U sklopu humanitarne akcije koja se vodi poslednjih nekoliko mjeseci, jučer je otvoren i humanitarni broj kod BH Telekoma.

Saudina je majka 14-godišnje kćerke, a prije izvjesnog vremena teško je oboljela na bubrezima i od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru. Međutim, liječnici su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas. Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući nevladinoj humanitarnoj organizaciji Otvorena mreža, koja pomaže projekte liječenja građana Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudinina majka, Sabina Smaka, ponudila se kao donor i darivatelj bubrega za svoju kćerku, a preko Otvorene mreže organizovana je humanitarna akcija kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju. Zahvat bi se trebao obaviti u poznatom kliničkom centru koji se nalazi u francuskom gradu Grenoblu.

Kako bi se operacija što prije obavila, neophodno je prikupiti potrebna novčana sredstva u što kraćem roku, pa je u proteklom periodu za pomoć Saudini organizovan niz humanitarnih akcija. Do sada je prikupljen dio sredstava, ali ne i cjelokupan iznos koji je potreban.

Inače, Otvorena mreža, na čijem se čelu nalazi poznati Almir Ćehajić Batko, glumac i voditelj, osnovana je prije deset godina i vremenom se pozicionirala kao vodeća organizacija u pružanju pomoći i podrške oboljelim građanima u našoj zemlji. Svoje aktivnosti prezentira kroz otvoreni program pod nazivom „Udri muški“, koji se emitira na više radijskih i televizijskih stanica.

Svi koji žele pomoći liječenju Saudine Behremović od sada mogu to učiniti i pozivom na broj 090291008 čime donirate 2 konvertibilne marke za Saudinino liječenje.

 

RTV Sana

cera - Hitna transplantacija bubrega neophodna za spas Saudine Behremović iz Sanskog Mosta