Početna Svijet Hiljade radnika u Španiji u ponedjeljak se vraća na posao

Hiljade radnika u Španiji u ponedjeljak se vraća na posao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španska vlada postavila je smjernice za povratak ljudi na posao pod smanjenim ograničenjem zatvaranja, dok je izvijestila o najnižem jednodnevnom porastu smrtnosti od koronavirusa od 23. marta.

Većina Španaca zatvorena je svojim kućama od sredine marta, a rade samo firme u sektorima za koje se smatra da su strateški važni.

Međutim, već od ponedjeljka bit će dopušteno ponovno pokretanje nekih drugih industrija, poput građevinarstva i proizvodnje, što će hiljadama radnika omogućiti povratak na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema smjernicama koje je u subotu izdao ured premijera, firme koje se vraćaju na posao moraju osigurati odgovarajuću zaštitnu opremu a zaposlenici moraju biti udaljeni jedni od drugih najmanje dva metra.

Snage sigurnosti distribuirat će 10 miliona maski na čvorištima javnog prevoza u narednim danima. Njihova upotreba je preporučena, ali ne i obvezna.

Zvaničnici su upozorili da je stanje u Španiji i dalje alarmantno te da ne smije biti govora o opuštanju u borbi protiv pandemije.

Prema podacima od subote broj novih smrtnih slučajeva za jedan dan porastao je za 510 na 16.353. Broj potvrđenih slučajeva zaraze u toj zemlji narastao je na 161.852.

ASHA prodaja vozila