Početna Biznis Hifa Oil će pored aerodroma Sarajevo graditi hotel, benzinsku pumpu i terminal...

Hifa Oil će pored aerodroma Sarajevo graditi hotel, benzinsku pumpu i terminal za avionsko gorivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo održanoj 10. septembra donesena je odluka o prodaji zemljista površine 169 m2, a kojim se rješava pitanje jednog od saobraćajnih pristupa kompleksu biznis hotela, benzinske pumpe i terminala za avionsko gorivo koji će se graditi uz aerodrom Sarajevo, sa desne strane magistralne ceste Sarajevo – Foča.

Radi se o vrijednom kompleksu u sklopu master plana aerodroma za čiju je izgradnju investitor Hifa Oil već dobila urbanističku saglasnost.

Ukupna površina zemljišta na kojem će se objekti graditi je oko 8.500 m2 uključujući 169 m2 kojima je građevinska parcela kompletirana posljednjom odlukom općinskog vijeća.

Zanimljivo je da će se izgradnjom terminala avionskog goriva koji će imati podzemne spremnike kapaciteta milion litara kerozina po prvi put na kvalitetan način riješiti pitanje snabdijevanja aviona na sarajevskom aerodromu, što je prvi ovakav projekat jednog od najvećih domaćih distributera nafte, grupacije Hifa Oil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o višemilionskoj investiciji koja će uz dogradnju aerodroma koja je u toku u velikoj mjeri upotpuniti sadržaje našeg najvećeg aerodroma.

Klix
ASHA prodaja vozila