Fortenova grupa i Koncern Agram potpisali su ugovor o kupoprodaji nekretnina koje u sklopu poslovnog tornja Cibona u Zagrebu u vlasništvu ima Fortenova grupa.

Riječ je o uredskim prostorima na 16 spratova ovog tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna, saopćili su iz Fortenove.

Kako se navodi u saopćenju, poslovni toranj Cibona jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu.

Nalazi se u središtu grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane, postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.

– Nakon što smo u najvećoj mjeri zaključili procese prodaje kompanija koje nisu dio našeg matičnog poslovanja, fokus smo usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja. Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi – rekao je James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za finansije.

– Cibonin toranj ikonska je građevina Grada Zagreba i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram. Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo sa investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija ujedno dolazi s 30. godišnjicom uspješnog poslovanja Koncerna Agram – rekla je Ivana Bratanić, potpredsjednica Koncerna Agram.

Koncern Agram pripada “balkanskom kralju osiguranja”, Ljubušaku Dubravku Grgiću koji okuplja dvadesetak društava koja se bave osiguranjem, bankarstvom, leasingom i drugim financijskim uslugama.

Jedan je od lidera I na tržištu BiH gdje upravlja Adriatic i Euroherc osiguranju.