Početna Prijedorski region HARI I AMI SPASILI MLADIĆA OD UTAPANJA

HARI I AMI SPASILI MLADIĆA OD UTAPANJA

Hari Avdić i Ami Dizdarević zauvijek če pamtiti jučerašnju vožnju čamcem na rijeci Sani, kada su od utapanja spasili sedamnaestogodišnjeg mladića.

Kako su nam ispričala ova dvojica hrabrih Prijedorčana, čamcem su  plovili  pored obale u naselju Gomjenica kada se sa obale začuo poziv za pomoć dječaka  koji je vikao da mu se drug  guši u vodi. Nisu razmišljali. Odmah su pritrčali u pomoć.

– Jedan dječak je bio u vodi, a jedan je trčao po nasipu i vikao: “Molim vas pomozite, kolega nam se utopio”. Pitali smo gdje je, a on nam je pokazao mjesto. Moj kolega je odmah skočio u vodu na mjestu utapanja, u prvom zaranjanju nije bilo uspjeha, a kada je drugi put zaronio i izronio povikao je: “Imam ga.” Onda sam i ja skočio u vod,u  dok su supruge telefonima zvale hitnu pomoć i policiju – priča Hari, koji je i danas pod utiskom onoga što se juče desilo.

Kako nezvanično saznajemo, sedamnaestogodišnji mladić  se trenutno nalazi u banjalučkom UKC – u, u vještačkoj komi, ali je van životne opasnosti.  Zato, budite i više nego oprezni, naročito ako ste neiskusni plivači.

kozarski.com