Početna BiH Haos zbog autobuske karte: Grupe migranata napadaju vozače i maltretiraju putnike

Haos zbog autobuske karte: Grupe migranata napadaju vozače i maltretiraju putnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa migranata sinoć je pokušala ući u autobus bez plaćene karte, na polaznom stajalištu linije 860, na Savskom trgu, nakon čega je nastao opći haos.

Jedan migrant je, kazali su očevici za srbijanski “Telegraf”, potpuno izgubio kontrolu i krenuo u fizički obračun s vozačem, dok su ga ostali pokušavali smiriti.

Ovaj problem, ističu, svakodnevica je u Obrenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sinoć je situaciju smirila jedna grupa mladića koji su se nalazili u autobusu, inače, ne znamo kako bi se završilo. Svakodnevno imamo problem s migrantima koji neće da plate kartu, pa ulaze u raspravu s vozačem i putnicima. Prijete, gestikuliraju kao da će mu odsjeći glavu, pucati… Nismo imali zabilježen fizički napad na vozača, uglavnom su to prijetnje, ali dešava se i da udaraju pesnicama po staklu – istakli su iz prijevoznik “Strela Ub”.

Često se dešava, kako tvrde, da vozač takvim putnicima ne uspije zabraniti da uđu u autobus i onda nastaju drugi problemi.

– Maltretiraju putnike, ostavljaju flaše, naprave haos u autobusu. Naši ljudi ne znaju šta da rade. Uvijek ih je po 4 do 6 u grupi. Dešava se da uđe, naprimjer, njih šestero, a da kupe tri karte. Odbijaju da izađu i niko ne može da ih izbaci – kazali su iz “Strele”.

(Avaz)

Dental Studio Prijedor