Početna Region Haos na protestima u Beogradu: Policija ušla u zgradu RTS-a i izvlači...

Haos na protestima u Beogradu: Policija ušla u zgradu RTS-a i izvlači demonstrante jednog po jednog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ja je počela izvoditi jednog po jednog demonstranta iz zgrade RTS.

21.45

Pripadnici žandarmerije oborili su ogradu i ušli su u dvorište RTS-a u Aberdarevoj ulici u punoj opremi, javlja Beta, prenosi B92. Tom prilikom nije bilo upotrebe sile prema građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno su građani uzvikivali “Fašisti, fašisti” i “RTS je naš”.

Ispred zgrade u Takovskoj ulici također ima više hiljada građana, ali tu nema uniformisanih pripadnika policije, javlja B92.

21:30

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras u vanrednom obraćanju da će država “vratiti red i mir” i zaštiti ljude koji rade u Radio-televizije Srbije. On je rekao da će “država na ovo morati odgovoriti”.

21:10

U zgradi Radio televizije Srbije u toku su razgovori predsjednika pokreta Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića i predstavnika policije.

20:55

Demonstranti su poručili da su dobili informaciju da bi oko 21 sat policija trebala da reaguje i nasilno ih izbaci iz zgrade RTS-a

20:30

Građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu “Jedan od pet miliona”, krenuli u protestnu šetnju. Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa, javlja N1.

Prisutni su i pripadnici Žandarmerije koji za sada ne reaguju.

Obradović je rekao da mole tri mjeseca da se pojave u programu, ali da se to nije desilo. Predstavnici obezbjeđenja stali su uz svoj narod i pustili narod, naveo je i dodao – “nećemo da rušimo, da krademo”.

– Tražimo malu stvar – vanredno uključenje i da predstavnik organizatora protesta učestvuje u tom vanrednom uključenju, ne političari ili poslanici, rekao je lider Dveri. Rekao je da nakon toga odmah izlaze, da će lično proveriti da li su svi izašli.

Organizatori kažu da su tu da bi pružili podršku radnicima, koji ne smiju da ih puste u Dnevnik.

– Puste nas dva minuta, bez pominjanja govornika, navela je jedna od organizatorki koja se obratila megafonom

– Želimo da se naš glas čuje uživo, i želimo pet minuta u Dnevniku i da date isti prostor, jednak, svim političkim predstavnicima, dodala je.

Unutra je ušao i jedan od lidera SzS-a Dragan Đilas.

Demonstranti su ispred RTS-a blokirali oba ulaza u zgradu i kažu da će tu ostati dva sata, a organizuju i “Dnevnik slobodne Srbije”.

ASHA prodaja vozila