Popularni pjevač narodne muzike Halid Muslimović (60) prije nekoliko mjeseci prošao je kroz težak period. Naime, bio je zaražen koronavirusom do te granice da mu je život bio ugrožen. Sve je to na njega ostavilo posljedice te se, kako kaže, ne osjeća isto kao prije.

Sada je to sve iza njega, oporavlja se u svom domu u Prijedoru, u krugu porodice, te se raduje danima koji dolaze.

 

Toplo-hladno

U ispovijesti za „Avaz“ govorio je o zdravlju, karijeri, najavio je da će uskoro objaviti autobiografsku knjigu te nam otkrio da će se drugi put ostvariti u ulozi djeda.

Kako se sada osjećate?

– Imao sam baš težak oblik COVID-19, liječio sam se, pratio sve preporuke ljekara, ali i uz narodnu medicinu. Imam osjećaj da je ova bolest ostavila velike posljedice na mene. Nisam onaj čovjek otprije. Sve više vremena provodim u krevetu. Vakcinisao sam se, ali teške momente ne mogu izbrisati iz glave.

Koliko je sve to psihički utjecalo na Vas?

– Previše, strah je bio prisutan i prije nego što sam se zarazio. Cijela situacija u vezi s virusom svakoga čini anksioznim, a pogotovo one koji su doživjeli teži oblik, ne bude im svejedno. Čak mi ni vakcinisanje nije olakšalo.

Je li se koronavirus odrazio i na Vašu karijeru?

– Najbolje objašnjenje je toplo-hladno, zakažem nastup, moment presudi i sve „pada u vodu“.

Sjetit ćeš se…

Kakvi su Vam poslovni planovi?

– Uskoro planiram nešto novo, a prije dvadesetak dana objavio sam numeru „Sjetit ćeš se mojih riječi“. Tu pjesmu je nekada izvodio Toma Zdravković, a ja sam je iznio, što bi današnja omladina rekla, u svom fazonu.

Imate li zakazanih nastupa?

– Da, ali, da kažem, sitnijeg dometa. Za Novu godinu nastupam u hotelu „Staccato“ u Prijedoru. Publici mogu poručiti da je provod zagarantiran. Trebaju znati da im je najbolje sa mnom. Svi su dobrodošli tamo gdje sam ja.

Avaz