Početna Region Gužve prema moru, mogući zastoji

Gužve prema moru, mogući zastoji

Pojačan je saobraćaj na putevima u smjeru mora, naročito na autoputevima A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmarališta, na naplatnim postajama te na graničnim prelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak vozila na pojedinim graničnim prelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Zbog održavanja triatlona županijska cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) biće zatvorena danas od 9 do 20,30 sati. Sjevernom trakom saobraćajnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja voziće se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog upozorenja od toplotnog talasa savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer a izbjegavaju vožnju i putovanje tokom dana kada temperature dosežu svoj maksimum, poručili su iz HAK-a.

Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tečnosti i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu, poručuju.

Ako se tokom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite ljekarsku pomoć, navode iz HAK-a, prenosi Index.