Početna Servisne Gužva na graničnim prelazima na izlazu iz BiH

Gužva na graničnim prelazima na izlazu iz BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz BiHAMK-a su ukazali na pojačanu frekvenciju vozila u BiH povodom prvomajskih praznik

Trenutno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bijača i Doljani, dok je na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška do 12 sati na snazi obustava saobraćaja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz BiHAMK-a su ukazali na pojačanu frekvenciju vozila u BiH povodom prvomajskih praznika.

Izdvojili su dionice koje vode ka lokalnim izletištima, kao i granične prelaze, posebno one na jugu zemlje. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu.

Zbog praznika 1. maja, do sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Izdvajaju se radovi u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

cera - Gužva na graničnim prelazima na izlazu iz BiH