Početna Vijesti Grtalica sletjela s puta (VIDEO)

Grtalica sletjela s puta (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-5 Turbe – Donji Vakuf (Komar).

Preko planinskih prevoja upozoravamo na ugaženi snijeg na cesti, a izdvajamo dionice: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo- Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme. Preko planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca. Apelujemo na vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Takođe, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Prilikom zaustavljanja zbog postavljanja lanaca ili drugog problema, ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila