Početna Crna hronika Granični policajci nisu mogli vjerovati šta je pokušao uvesti u BiH (FOTO)

Granični policajci nisu mogli vjerovati šta je pokušao uvesti u BiH (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Granične policije BiH 24. decembra su na izlasku iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, spriječili nezakonit promet 17 komada metal detektora marke CEIA, tip Mil D1, koji spadaju u vojnu opremu.

Vojna oprema je otkrivena prilikom detaljnog pregleda priključnog vozila, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera. Vozilom je upravljao državljanin BiH.

Daljnjim operativnim radom, pripadnici GPBiH došli su do saznanja da se u vezu s ovim događajem dovodi još dvoje bh. državljana. Pretresom objekata koje koriste spomenuto dvoje bh. državljana na području Sarajeva, pripadnici GPBiH pronašli su još 13 komada metal detektora, a zatim još dva na drugoj lokaciji, također u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovom događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudija Suda BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“, protiv osumnjičenih će Tužilaštvu BiH biti dostavljeno izvješće o kaznenom djelu.

Otkriveni metal detektori, ukupno 32 komada, i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti i bit će predani u depo Suda BiH. Pripadnici GPBiH nastavljaju rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Fokus

cera - Granični policajci nisu mogli vjerovati šta je pokušao uvesti u BiH (FOTO)