Početna Prijedorski region Gram prevencije bolji od kilogram lijeka

Gram prevencije bolji od kilogram lijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osnovnoj školi „Ćirilo i Melodije” u Tmopolju danas je, uz podršku Misije OEBS-a u BiH, prigodnim programom obilježen Međunarodni dan tolerancije i promocija nacionalnih manjina. Nije slučajnost da je upravo u ovoj školi obilježen 16. novembar. Naime, ovu obrazovnu ustanovu pohađa 140 učenika srpske, bošnjačke i ukrajinske nacionalnosti, a veliku pažnju poklanjaju preventivnom suzbijanju bilo kakvog oblika diskriminacije. Ukrajinci su se predstavili prigodnim programom i nacionalnim jelima, dok su gosti iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Novog Grada prezentovali rad sekcije “Nacionalne manjine u BiH”.

-Vodimo se parolom da je gram prevencije vredniji od kilograma lijeka. Trudimo se, u svakodnevnom radu s našim učenicima, da djelujemo preventivno protiv bilo kakvih oblika predrasuda, stereotipa i netolerantnog ponašanja – rekla je direktor OŠ „Ćirilo i Metdolje” Maja Bjeljac.

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije bilo je dobra uvertira u implementaciju projekta o nacionalnim manjinama, koji će biti realizovan u školama na području prijedorske lokalne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila