Početna Prijedorski region Gradski hor održao spektakularni koncert na trgu

Gradski hor održao spektakularni koncert na trgu

Na Trgu majora Zorana Karlice večeras su se mnogobrojnoj publici predstavile sve tri sekcije gradskog hora i to najmlađi uzrast, pčelice, starosti do osam godina , potom juniori od petog do devetog razreda osnovne škole i seniori kojeg čine članovi uzrasta od prvog razreda srednje škole i dalje bez starosnog ograničenja.

Predsjednik Udruženja Gradski hor Prijedor i dirigent Aljoša Novaković je novinarima izjavio da je koncert pratilo 58 zemalja budući da je ovaj hor jedini iz BiH odnosno Međunarodni festival horova ” Zlatna vila” član Evropske horske asocijacije. U odnosu na prošlu godinu imamo mnogo bogatiji i zabavniji program uz instrumentalnu pratnju , a tu su i dvije solističke tačke odnosno nastup dvoje harmonikaša , a riječ je o talentovanim učenicima muzičke škole Sara Rodić i Nikola Novaković ” , rekao je Novaković novinarima.
Na repertoaru preko stotinu članova tri sekcije gradskog hora našla se popularna filmska muzika , aranžmani stranih programa, domaćih autora, narodnih djela i obrade nekih poznatih svjetskih pop i rok hitova. Koncert je bio dio pograma ovogodišnjeg ” Prijedorskog ljeta kulture”.