Početna Svijet Gradovi se pobunili protiv “korona semafora”

Gradovi se pobunili protiv “korona semafora”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više austrijskih gradova pobunilo se protiv “korona semafora”, koji je austrijska vlada uvela u petak i najavljuju da ne žele da poštuju te mjere.

Austrijska vlada uvela je “korona semafor” koji sa četiri boje ukazuje kakva je epidemiološka situacija u pojedinim opštinama, i na osnovu toga treba da se primjenjuju određene mjere lokalno, a ne na nivou čitave države.

Po početku rada “korona semafora” žuto su obojena tri grada – Beč, Linc i Grac i jedna opština – Kufštajn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Linca Klaus Luger prvi se pobunio protiv odluke savezne vlade, koja je za njegov grad podigla nivo mjera koje moraju da se primjenjuju

Luger je najavio da neće pooštriti mjere.

I gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je negodovao, ali je reagovao “elegantnije”.

“Nije mi jasno kako dolazi do promjene boje na semaforu, ali čekam sada koja će uredba doći iz Ministarstva zdravlja”, rekao je on.

I gradonačelnik Graca Zigfrid Nagl, kako je rekao, “vraća žuti karton” ministru zdravlja Austrije Rudolfu Anšobergu.

Međutim, on je najavio da će učiniti sve da Grac bude uskoro obojen “zelenom” bojom na “korona semaforu” Austrije.

Mediji prenose da je prilikom odlučivanja o bojama na “semaforu” za pojedine opštine odluka pala uz primjenu dvostrukih aršina.

Tako bečki dnevnik “Esterajh” ukazuje da statistički podaci pokazuju da Linc, na osnovu određenih parametara, kao što je prije svega nedjeljni broj novozaraženih, broj testiranja i kapacitet u bolnicama, ima manje razloga da bude obojen “žutom” bojom, nego, na primjer, Vinernojštat za koji je na “korona semaforu” određena zelena boja.

Tanjug

ASHA prodaja vozila