Početna Prijedorski region Gradonačelnik sa prijedorskim privrednicima: Zajedno nabaviti medicinsku opremu

Gradonačelnik sa prijedorskim privrednicima: Zajedno nabaviti medicinsku opremu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sastao se sa prijedorskim privrednicima, a tema je bila nabavka medicinske opreme i aparata za bolnicu “Dr Mladen Stojanović”. Ovim bi se ojačali kapaciteti bolnice, ukoliko bi eventualno došlo do povećanja broja oboljelih, rekao je gradonačelnik, dodavši da su privrednici izrazili spremnost da pomognu.

–Suta će biti otvoren žiro račun, a biće definisano šta je to neophodno gradskoj bolnici. I pojedinci, kao i njihova preduzeća, će u skladu sa mogućnosti uplatiti sredstva za te namjene. Poziv za uplatu pomoći biće otvoren svima koji žele da daju sredstva. A sredstva će se koristiti samo za urgentne nabavke – poručio je Đaković.

Sami privrednici su poručili da su spremni da učestvuju u suočavanju sa izazovime koje nosi pandemija virusa korona, te da je vrijeme da se pokaže solidarnost i želja da se pomogne zajednici u kojoj rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi tu nemao dileme. Operativni dio neka odrađuju oni koji se u to razumiju, jer mi ne znamo šta znači ovaj ili onaj aparat. Ali mi ćemo dati svoj doprinos uplatama na žiro račun. Bez obzira što su neki već dali neki konkretan doprinos, mi ćemo to da nastavimo – poručio je Mladen Jelača, generalni direktor kompanije “Arselor Mital Prijedor”, dodavši da ovo treba da ohrabri i druge koji žele da pomognu, pa da uplati koliko ko može.

Direktor kompanije “Austronet” Enes Kahrimanović zahvalio se gradonačelniku što je organizovao ovaj sastanak, jer je vrijeme da se pogleda na koji način sami sebi možemo pomoći. – Moramo bit svjesni situacije, i moramo biti soridarni. Da pomognemo našoj bolnici, svim ljudima koji u njoj rade. Svim medicinarima moramo obezbijediti adekvatnu opremu kako bi oni bili zaštićeni. Jer ako oni nisu zaštićeni, onda neće biti ni oboljeli – rekao je Kahrimanović.

 

ASHA prodaja vozila