Početna Prijedorski region Gradonačelnik razgovarao sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske

Gradonačelnik razgovarao sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je juče u Prijedoru razgovarao sa Nedeljkom Ćorićem , ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske.

Pavlović je nakon sastanka izjavio novinarima da je s ministrom Ćorićem razgovarao o izgradnji kružnih tokova kod Vilaka i na Tešiniću za koje će grad izradu planske dokumentacije završiti u što skorijem roku kako bi se sagledale mogućnosti Ministarstva za realizaciju tih projekata.

“Apelujem na građane koji imaju zemljište na tom području da gradu izađu u susret prilikom eksproprijacije”, poručio je Pavlović.

On je dodao da je za zaobilaznicu koja stoji 20 godina dogovoreno da grad obezbijedi imovinsko-pravne odnose i da se završi eksproprijacija.

“Onda ćemo vidjeti u narednom perodu da li postoji mogućnost Ministarstva da se obzebijede sredstva i zajedničkim snagama grad i Ministarstvo da završe projekat”, naveo je Pavlović.

On je dodao da je grad predloežio prekategorizaciju puta Trnopolje – Omarska kako bi prešao u nadležnost “Puteva Republike Srpske” što bi gradu znatno olakšalo održavanje infrastrukture.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da Vlada Republike Srpske zajedno sa gradom Prijedor ima niz ozbiljnih, velikih infrastrukturnih projekata koji će zasigurno promijeniti i način života i mogućnosti i perspektive u ovom gradu.

“Mi ćemo zasigurno već u idućoj godini krenuti sa izgradnjom auto-puta Prijedor – Banjaluka, već u ovoj godini radimo rehabilitaciju puta između Banjaluke i Prijedora. Razgovarali smo o dvije kružne raskrsnice i vjerujem brzo ćemo otkloniti sve nedostatke i ući u fazu obezbjeđenja sredstava za realizaciju”, rekao je Ćorić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem.

On je ocijenio da agilnost i zainteresovanost gradonačelnika i njegovih saradnika pokazuju da će grad Prijedor biti grad završenih projekata, a ne više grad započetih, a nezavršenih investicija.

Pavlović i Ćorić sa saradnicima su obišli lokacije “Vilako” i Tešinić na kojima je u planu izgradnja kružnih raskrsnica.

prijedorgrad.org
ASHA prodaja vozila