Početna Video Gradonačelnik Prijedora otvorio 13. “Blanik kup Prijedor 2018”

Gradonačelnik Prijedora otvorio 13. “Blanik kup Prijedor 2018”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora,  danas je otvorio 13. “Blanik kup Prijedor 2018”, u BiH jedinstveno takmičenje  pilota u preciznom slijetanju jedrilicom. Takmičarima je poželio uspjeh i lijepo vrijeme i naglasio “ da je Grad Prijedor ponosan na svoje manifestacije koje se održavaju na aerodromu “Urije”. “Grad Prijedor će nastaviti da podržava ovu manifestaciju, jer zbog nje u naš grad dolazi mnogo ljudi iz brojnih zemalja.

Zato ova manifestacija ima veliki turistički, ali sportski značaj, jer informacije o onom što se dešava  ovdje obiđu cijele svijet- rekao je Đaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učesnike “Blanik kupa Prijedor 2018” pozdravila je i Lejla Rešić, ministar  uprave i lokalne samouprave u Vladi RS koja je rekla da Vlada RS od početka podržava ovu manifestaciju. “Ovo je zaista jedinstveno takmičenje. I tu smo da ga promovišemo, ali  prije svega Prijedor. Postoji ogroman inters za ovu manifestaciju. Nije mala stvar to što je 13 godina organizujemo, kao ni to što  je iz godine u godinu sve veći interes takmičara i javnosti  za Blanik kup- rekla je ministar Rešić.

Milan Marković,  direktor 13. “Blanik kupa Prijedor 2018” kaže da je u Prijedor zbog ovog takmičenja stiglo dosta jedriličara iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije , Crne Gore i BIH. “Ove godine imamo oko 50. tak učesnika.  I prilično jaku konkurenciju” rekao je Marković i najboljim poželio sigurne letove i to da pobijede.

Po riječima Ljubiše Aramande , člana  prijedorske ekipe Prijedorčani očekuje pobjedu. “Ali i lijepo druženje  što je cilj ovakvih manifestacija. I da sve protekne bezbjedno, a tek na kraju da osvojimo neku medalju”, rekao je Aramanda.  Na takmičenje je iz Slovenije, iz Bovca, stigao i Jure Kavšek.  Kaže da mu je ovo sedmo učešće na Blaniku.”Očekujemo prvo mjesto, jer imamo i dvije grupe takmičara.

Blanik je ipak mnogo više od takmičenja. U prvom redu je druženje”. Rekao je Kavšek koji se jedriličarstvom bavi  pet decenija.  U večernjim časovima, nakon proglašenja pobjednika “Blanik kupa”, planirano je letenje balonom za sve zainteresovane posjetioce,  te koncert  popularnog hrvatskog benda “Brkovi”.

Pokrovitelji “Blanik kupa Prijedor 2018” su predsjednik RS Milorad Dodik, ministarstvo uprave i lokalne samouprave , ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS i Grad Prijedor.

 

 

M.Z.

ASHA prodaja vozila