Početna Prijedorski region Gradonačelnik potpisao ugovore za realizaciju više infrastrukturnih projekata sa preduzećem ” Prijedorputevi”

Gradonačelnik potpisao ugovore za realizaciju više infrastrukturnih projekata sa preduzećem ” Prijedorputevi”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor “Prijedorputeva” Radenko Crnogorac potpisali su danas ugovore za realizaciju više infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 270.000 KM, a koji se odnose na sanaciju puteva, mostova i propusta stradalih u poplavama.

“Izvršiće se hitna sanacija puteva u mjestu Kerića brdo, Janjića pumpa, Grabovac-Kozarac-Kamičani, zatim izgradnja mosta na Plavincu i sanacija propusta u Mjesnoj zajednici Busnovi”, izjavio je Đaković.
On je dodao da će biti sanirani i izgrađeni propusti u naseljima Gornji Garevci, Božići, Kozaruša i Crna Dolina.
“Radi se takođe o regulaciji korita Mikarevića potoka na Svalama i zacjeljivanje kanala u naselju Čirkin Polje, te izgradnji mostova u Gornjem Jelovcu i rekonstrukcija i sanacija propusta u Jutrogošti”, rekao je on.
Đaković je dodao da će u sve ove radove iz budžeta grada Prijedora bitu uloženo 270. 000 KM.
“Zadovoljni smo što su posao dobili Prijedorputevi i očekujemo da ćemo ove poslove završiti u interesu naših građana i nastaviti dalje sanaciju objekata koji su stradali u poslednjim poplavama 2019. godine”, istakao je on.
Direktor preduzeća”Prijedorputevi” Radenko Crnogorac objasnio je da je ovo preduzeće pobijedilo na dva tendera.
“Jedan tender je asfaltiranje puta u Kerića brdu u dužini od 700 metara, u naselju Janjića pumpa u dužini od 950 metara i Kozarcu u dužini od 800 metara. To su znači tri lota jednog tendera, dok u drugom tenderu imamo četiri lota po raznim mjesnim zajednicama i uglavnom se radi o sanaciji propusta, pločastih propusta, mostića i trupova puta koji su oštećeni u poplavama u ranijem periodu”, izjavio je Crnogorac.
On je dodao da je vrijednost jednog tendera oko 205.000 KM, a drugog oko 65.000.
“Pošto dolazimo iz sektora građevine smatramo da su infrastrukturni radovi jako bitni zbog očuvanja privredne aktivnosti i svih drugih aspekata života tako da smatram da je ovo početak i uz apel lokalnim i republičkim vlastima da daju akcenat na infrastrukturne projekte koji u mnogome mogu da poboljšaju ekonomsku sliku zajednice, a i same države”, istakao je Crnogorac.

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila