Početna Prijedorski region Gradonačelnik posjetio Udruženje ” Žene u umjetnosti”

Gradonačelnik posjetio Udruženje ” Žene u umjetnosti”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je posjetio članice Udruženja ” Žene u umjetnosti” u njihovim novim prostorijama u Ulici Kralja Aleksandra.

Predsjednica Udruženja i domaćin posjete Biljana Anđelić zahvalila se gradonačelniku na ukazanoj pažnji i mogućnosti da članovi udruženja nastave da se bave kreativnim radom u daleko boljim uslovima koje im pružaju prostorije nekadašnjeg šah-kluba nego što su to bile prostorije bivše kino-sale” Mrakovica”.

Inače, Udruženje ” Žene u umjetnosti” osnovano je u Prijedoru 2011.godine sa vizijom da
udruživanjem i angažmanom mnogobrojnih umjetnika zažive umjetničke aktivnosti kojih u gradu Prijedor nema i da savremenim kreativnim sadržajima obogati kulturnu scenu u kojoj živimo i radimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misija i ideja vodilja osnivača udruženja je popularizacija umjetnosti među mladim generacijama,umjetničko edukativni uticaj na njihovo odrastanje i formiranje ličnosti, kreiranje otvorenog prostora za sve talentovane osobe i ljubitelje umjetnosti(bez obzira na godine), te mogućnost izražavanja savremenih ideja,razmišljanja,želja u svim granama umjetnosti.

Od osnivanja pa do danas, Udruženje ” Žene u umjetnosti” aktivni je učenik manifestacije ” Kulturno ljeto” i podržano od strane Gradske uprave kroz razne projekte. Jedna od projekata je ” Da li slike spavaju” ,a aktuelan je i konkurs za prijem djece u lutkarske radionice.

ASHA prodaja vozila