Početna Prijedorski region Gradonačelnik posjetio članove Udruženja ” Anemona” na Kozari

Gradonačelnik posjetio članove Udruženja ” Anemona” na Kozari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je danas članove Udruženja građana oboljelih od astme “Anemona” pod čijim sponzorstvom oni provode ovaj vikend na planini Kozari.

“Moja podrška počela je kad sam shvatio na koji način ovo udruženje nastoji da pomogne svojim članovima, pogotovo bolesnoj djeci.Tada sam lično pomogao da se organizuje jedan ovakav boravak na planini i obećao sam da će grad koliko bude u mogućnosti podržati”, rekao je Pavlović.

On je dodao da je i ovaj put ” Anemoni” pomogao lično, kao čovjek da ovog vikenda borave na Kozari, a da će grad i on kao graonačelnik stajati iza projekata koji budu provodili u narednom periodu.
” Imaće ovo udruženje podršku mnogo veću nego što je to bilo u proteklom periodu kada vidimo kako djeca ovdje lakše i bolje dišu i da su srećni i veseli, smatram da je naš zadatak i misija da omogućimo djeci da ovdje načine te korake koji će pomoći njihovom zdravlju”, dodao je Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Udruženja Ilinka Macura izjavila je novinarima da je ovo praksa koja se redovno provodi te da je prošle godine bilo čak sedam odlazaka na Kozaru,a da im je u ovoj godini ovo drugi boravak na ovoj planini.

” Ovdje je za djecu zaista divno, oni stvarno dišu i osjeti se ta promjena da djeca uzimaju manje terapija. Za djecu astmatičare je to sigurno jedan odlazak kod doktora manje” rekla je Macura.
Ona je dodala da se tokom boravka na planini organizuju ” astma škole” i “škole disanja” te da svoj članove informišu kako da se izbore sa ovom bolešću.
” Vježbe disanja su zaista bitne kod djece astmatičara, jer ako ne nauče pravilno disati neće moći ni pravilno uzeti svoju terapiju”, naglasila je Macura i zahvalila se gradonačelniku na razumijevanju i podršci koju im je do sada pružio.
Udruženje “Anemona” je jedino takvo udruženje u BiH koje okuplja oko 700 članova, među kojim je najviše djece oboljelih od astme do 17 godina starosti.