Početna Prijedorski region Gradonačelnik na šestoj panel diskusiji Konferencije ” INVEST SRPSKA”

Gradonačelnik na šestoj panel diskusiji Konferencije ” INVEST SRPSKA”

Danas, treći dan Konferencije ” INVEST SRPSKA” predstavljena je šesta panel tema: “Ravnomjeran razvoj Republike Srpske”.

Među panelistima je i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je predstavio trenutne ciljeve u oblasti investicija u gradu Prijedoru. On je tom prilikom istakao da je jedna od bitnijih tačaka stvaranje uslova za reinvestiranje te predstavio i administrativna unapredjenja fokusirana na privredu i investitora.

” Jako je bitno poznavati strukturu investicija. Mi smo definisali prioritetne projekte. Oblasti koje smo definisali su odbrana od poplava, ulaganje u privredu, očekujemo odgovore na neke naše kandidovane projekte. U svemu tome značajna je uloga lokalne razvojne agencije PREDA PD”, istakao je Pavlović.
“Bez dobre sinergije i komunikacija jedinica lokalne samouprave nije moguće ni pristupiti daljem razvoju” , složni su bili učesnici ovog panela.
Prva investiciona konferencija “Invest Srpska”, koju organizuje Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, održava se u Laktašima, okuplja eminentne biznismene i političare, koji kroz šest panela pokušavaju dati odgovore i prijedloge za buduća ekonomska kretanja.

prijedorgrad.org