Početna Vijesti Gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada razgovarali sa federalnim ministrom raseljnih osoba i...

Gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada razgovarali sa federalnim ministrom raseljnih osoba i izbjeglica o nastavku saradnje

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović razgovarali su u petak sa ministrom raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Edinom Ramićem.

Tema sastanka je nastavak saradnje i pregovori o pripremi sporazuma o udruživanju sredstava između Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica i Grada Prijedora za realizaciju projekata značajnih za razvoj grada, kao i populacije koja je u nadležnosti ovog ministarstva.

Na sastanku je zaključeno da će se nakon usaglašavanja zajedničkih stavova i detalja koji će biti sastavni dio sporazuma, pristupiti potpisivanju istog.
Na sastanku su ispred Gradske uprave Prijedor prisustvovali v.d. načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene odnose, Dragoslav Kabić i v.d.načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo, Rade Rosić.

Sastanku u Gradskoj upravi Prijedor prisustvovali su i Muris Čirkić, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske i odbornici u Skupštini Grada Prijedora, Mesud Trnjanin i Almasa Mušić.