Početna Prijedorski region Gradonačelnik -grad će podržati projekte koje inicira Vlada Hrvatske

Gradonačelnik -grad će podržati projekte koje inicira Vlada Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas, nakon razgovora sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u BiH sa sjedištem u Banja Luci Zoranom Piličićem, da će grad podržati projekte koje inicira Vlada Hrvatske i učestvovati u njima.

“Konstatovali smo da sve što dođe za sve građane i hrvatsku populaciju u Prijedoru je značajno i grad će to prihvatiti i podržati”, rekao je Pavlović novinarima nakon sastanka.
On je podsjetio da grad već učestvuje u takvim projektima, kao što je izgradnja dalekovoda za Briševo u dužini od 3,5 kilometara.
“Kao što smo i ranije najavili, planiramo otvaranje kancelarije za dijasporu u kojoj će raditi po jedan Bošnjak, Hrvat i Srbin, a koja će povezivati grad sa svojim sugrađanima izvan teritorije Republike Srpske i BiH”, dodao je Pavlović.
Generalni konzul Zoran Piličić je izjavio da se prijatno iznenadio optimizmom, energijom i operativnošću gradonačelnika Pavlovića, ističući očekivanje da će projekti koji su aktuelni i po nekoliko godina sada biti i realizovani, poput elektrifikacije i putne infrastrukture u selima sa hrvatskim življem.
“Otvaranje kancelarije za dijasporu od velike je koristi kao spona prema dijaspori jer znamo da je puno Hrvata u inostranstvu , a rođeni su ovdje, i obostrana korist je neizmjeriva”, rekao je Piličić.
On je pozdravio otvorenost gradonačelnika za učešće u projektima kroz sufinansiranje gdje bi dio novca dao grad, a dio Vlada Hrvatske.
“Te ideje ću prenijeti i tražiti podršku od Vlade Hrvatske na korist i ovdašnjih Hrvata i svih drugih koji ovdje žive”, dodao je Piličić.
Predsjednik Udruženja građana ” Altruist” rekao je da su Hrvati u Prijedoru godinama zapostavljeni i da su najpotrebniji projekti niskonaponska mreža i putevi.

prijedorgrad.org

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila