Jedan od nekoliko načelnika bh gradova, između ostalog Stevo Drapić, načelnik Ljubinja, poručio je organizatorima skupa “Granica postoji”, koji će se danas održati u Ljubinju, da ne zavađaju narod.

On je kazao da će “demonstranti” danas blokirati put Ivu iz Čapljine, koji radi u Ljubinju i Zoranu iz Ljubinja, koji radi u Mostaru.

“Vaše političke igrarije završavajte onako kako vi znate, ostavite nas na miru. Ne dižite bespotrebno tenzije, ne zavađajte Bosance i Hercegovce i počnite konačno da radite svoj posao u institucijama a ne na ulici“, istakao je Drapić.

Naglašava da je rat davno završen.

“I za razliku od većine vas koji ćete danas blokirati magistralni put Ljubinje -Stolac, ja sam u tom ratu učestvovao. Sa puškom sam branio Ljubinje, i ne samo ja nego i ostali Ljubinjci i to na častan način. Izuzetno sam ponosan jer je Ljubinje jedno od rijetkih mjesta u BiH u kome se nije desio nijedan zločin prema civilnom stanovništvu. Danas, nakon 27 godina od završetka rata, Ljubinje i granica se brane ekonomijom, radom, borbom protiv kriminala i korupcije. Brane se novim saobraćajnicama, fabrikama“, poručio je Drapić.

Dodaje da se zna gdje je granica.

“Nju smo stvorili u ratu i ona je jasna i vidljiva. Nažalost, toliko je vidljiva da vam i ne treba tabla ‘Dobro došli u Republiku Srpsku’ da znate da ste u njoj. Dovoljno je da pogledate taj magistralni put kojim ćete danas doći. Tamo gdje prestaje normalan put, a gdje počinju rupe, e tu je RS i tako je svuda, nije samo na Žegulji“, poručio je Drapić.