Početna Prijedorski region Građevinska dozvola za prvu dionicu autoputa Banjaluka – Prijedor do kraja sedmice

Građevinska dozvola za prvu dionicu autoputa Banjaluka – Prijedor do kraja sedmice

Građevinska dozvola za prvu dionicu izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor biće izdata do kraja sedmice, istaknuto je danas u Banjaluci na sastanku ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić i generalnog direktora kineske kompanije “Šandong” Liua Ručenga.

Šandong je, u procesu pribavljanja građevinske dozvole, od Ministarstva dobio lokacijske uslove i ekološku dozvolu za kompletnu trasu autoputa, a građevinska dozvola će se izdavati po fazama, u skladu sa dinamikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Građevinska dozvola za prvu dionicu biće izdata do kraja ove sedmice.

Projekt-menadžer u ovoj kineskoj kompaniji Predrag Bubalo, nekadašnji ministar privrede u Vladi Srbije, je izrazio očekivanja da će radovi na izgradnji autoputa Banjaluka – Prijedor početi prvih dana avgusta.

Ministarka Golić je naglasila da, na osnovu dosadašnjih izuzetno pozitivnih iskustava u saradnji sa kineskim kompanijama, očekuje da će i saradnja na ovom projektu biti dobra i da će biti na dobrobit razvoja ukupnih odnosa Republike Srpske i Kine, prenijela je RTRS.