Početna BiH Građani se zahvalili medicinskim radnicima za sve što rade (VIDEO)

Građani se zahvalili medicinskim radnicima za sve što rade (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širom BiH, večeras, tačno u 20 časova, prolomio se aplauz za sve one koji posljednjih nekoliko sedmica vode borbu protiv pandemije korona virusa u BiH, ali i ostatku svijeta.

Italijani su nedavno pokrenuli nešto što je kasnije postala tradicija i u drugim državama koje se bore sa pandemijom korona virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prisiljeni da borave u karantinu, odlučili su da najviše što mogu uraditi jeste nagraditi sve one koji se bore sa pandemijom tako što će im aplaudirati sa svojih prozora. Ideja je vrlo brzo postala popularna, a video zapisi snimljeni s balkona viralni.

Nedugo zatim, identičnu situaciju mogli smo vidjeti i u Španiji, a zatim i u Hrvatskoj, te još nekoliko zemalja.

Večeras su državljani BiH odlučili nagraditi sve zdravstvene radnike u BiH, ali i ostatku svijeta, te su tačno u 20 sati izašli na prozore i zajedno aplaudirali za sve one koji su dali svoj doprinos u borbi. Tako je bilo i u Sarajevu.

I Zeničani su večeras s balkona i prozora pozdravili sve one koji su se u proteklih nekoliko dana borili sa četiri slučaja korona virusa, od čega su tri iz Zenice i jedan iz Tešnja. Predanim radom rizikovali su svoje živote da bi spasli zdravlje zaraženih pacijenata, ali i drugih sugrađana.

Tuzlaci su večeras na simboličan način pokazali da su uz brojne tuzlanske ljekare koji su u pripravnosti već nekoliko dana za eventualni prijem prvih pacijenata kod kojih bude utvrđena zaraza korona virusom.

Na koncu, važno je spomenuti i Mostarce, koji su izlaskom na prozore i aplaudiranjem nagradili i pohvalili sve one koji se od danas bore sa četiri slučaja korona virusa.

Aplauz namjeravaju ponoviti sutra u 20 sati. Ovo bi mogla postati tradicija u svim gradovima BiH, kao zahvalnica svim medicinarima i ljekarima i svima koji se bore, ali i građanima koji se pridržavaju preporuka i daju svoj doprinos, piše Klix.

ASHA prodaja vozila