Početna BiH Građani obavezno da poštuju zabranu kretanja u ovim terminima

Građani obavezno da poštuju zabranu kretanja u ovim terminima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas u 15 časova do sutra u pet 5.00 časova, te od sutra u 15 časova do ponedjeljka, 20. aprila, u pet časova zabranjeno je kretanje radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj, zaključak je Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da se zabrana ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za sprovođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, te lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Zabrana se ne odnosi ni na osobe kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje, niti na domaće i strane prevoznike koji obavljaju prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza (potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za realizaciju ovog zaključka, koji stupa na snagu danom donošenja, zadužuje se MUP.

Srna

ASHA prodaja vozila