Početna Prijedorski region Građani Prijedora da prijave štetu mjesnim zajednicama

Građani Prijedora da prijave štetu mjesnim zajednicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je sugrađane da mjesnim zajednicama prijave materijalnu štetu nastalu u olujnom nevremenu 21. jula.

“Pozivam sve građane Prijedora da prijave štete koje su pretrpjeli svojim mjesnim zajednicama jer će tako biti lakše nadležnim komisijama da izađu na teren i procijene štetu”, rekao je Đaković na konferenciji za novinare.

On je naveo da je gradska uprava formirala komisije za procjenu štete u poljoprivredi i na infrastrukturnim objektima i mehanizaciji, te da će one danas započeti rad na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što smo preduzeli odmah je hitna sanacija puteva i dobrim dijelom je završeno, a nastavlja se gdje i dalje ima tih pojava”, rekao je Đaković.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske odlučila da gradu Prijedor dodijeli dva miliona maraka za pomoć u saniranju posljedica nevremena na domaćinstvima, pomoćnim objektima i mehanizaciji.

“Šteta je, nažalost, ogromna, posebno u voćarstvu, ali i u objektima i stambenim i poslovnim”, naveo je Đaković.

On je dodao da će nalazi dvije komisije biti dostavljeni Vladi.

“Mi imamo pokazatelje i podatke o najkrupnijim štetama, a pojedinačne, manje, koje su se desile, ako oni ne prijave u mjesnim zajednicama, teško ćemo do svake kuće doći da znamo gdje je šteta nastala”, istakao je Đaković i pozvao sugrađane da se “nađu pri ruci” članovima nadležnih komisija na terenu.

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima leda veličine lješnika pogodilo je Prijedor 21. jula između 17.00 i 19.00 časova.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila