Početna Prijedorski region Grad Prijedor počeo sa isplatom podsticajnih sredstava za privredu

Grad Prijedor počeo sa isplatom podsticajnih sredstava za privredu

Grad Prijedor počeo je sa isplatom podsticajnih sredstava za privredu u 2022. godini, izjavio je danas načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić.

On je novinarima potvrdio da je ove godine bilo par novih podsticaja za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, građevinarstva i ostalih uslužnih djelatnosti, kao i subvencija kamata na kredite.

“Pored toga, imali smo i redovna podsticajna sredstva za samozapošljavanje, zapošljavanje radnika, uvođenje standarda kvaliteta i jačanje konkurentnosti MSP u prerađivačkoj industriji. Za ove podsticaje obezbijedili smo 650.000 KM i za više od 200 korisnika smo obezbijedili sredstva”, naveo je Rosić.

On je dodao da, osim toga, grad izdvaja i sredstva koja se realizuju zajedno s Razvojnom agencijom “Preda” gdje se radilo o stručnom usavršavanju, prekvalifikacijama i obukama za privrednike, kao i za nove radnike.
“Juče je usvojeni budžet za 2023. godinu i za ove podsticaje smo obezbijedili 700.000 KM. U narednom periodu sješćemo sa Privrednom i Zanatsko-preduzetničkom komorom, Privrednim savjetom, kao i sa svim ostalim privrednicima koji budu zainteresovani da unaprijedimo pravilnike za podsticaje i svakako sljedeće godine planiramo izradu nove strategije gdje ćemo definisati neke nove pravce i ciljeve”, zaključio je Rosić.