Početna Prijedorski region GRAD PRIJEDOR NA KONFERENCIJI POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV KORUPCIJE

GRAD PRIJEDOR NA KONFERENCIJI POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV KORUPCIJE

Šef Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem, Zinajda Hošić kao predstavnik Grada i koordinator Projekta “Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru”, učestvovala je na tematskoj konferenciji, koja je održana u Sarajevu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Konferenciju je organizovao Razvojni program Ujedinjenih Nacija /UNDP /pod okriljem Projekta “Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru”, koji implementira UNDP uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. U implementaciji ovog Projekta, kao partner, učestvuje i Grad Prijedor.

Cilj konferencije je da partneri na projektu i ključne institucije ukažu na značaj prevencije i borbe protiv korupcije na lokalnom i višim nivoima, te da se razmijene primjeri dobre prakse iz navedenih oblasti. U radu konferencije su učestvovali predstavnici 12 partnerskih jedinica lokalne samouprave, Savez općina i gradova FBiH, Savez opština i gradova Republike Srpske, predstavnici ministarstava, javnih preduzeća i ustanova te predstavnici međunarodnih organizacija.

prijedorgrad